MUTLULUK VEREN YİYECEKLER

İnsanlar kendilerini mutsuz hissettiklerinde genelde bir şeyler yeme isteği duyarlar. Bazı gıdalar doğal antidepresan özelliği taşırlar. Bu gıdalar tüketildiklerinde endorfin yani mutluluk hormonu salgılanmasını sağlarlar.

Pazı: Magnezyum bakımından zengin sebzelerdendir. İştah açıcı, idrar söktürücü ve kabızlık giderici özellikleri vardır.

Mor patates: Enerji verir, halsizlik ve yorgunluk hissini giderir, kandaki şeker oranını düşürür. Hafızayı güçlendirici etkisi de mevcuttur.

Midye: İçeriğinde  B12 vitamini, çinko, iyot ve protein barındırır. Vücutta tiroid faaliyetlerini düzenler.

Siyah Çikolata: Enerji verir, Vücutta cilde, dokulara ve damarlara faydalıdır. Seretonin içerdiğinden dolayı strese karşı faydalıdır.


Yoğurt: İçeriğinde bulunan yüksek proteinler ve yağlar ve vitaminler, kalsiyum gibi elementler sayesinde vücut beslenmesinde ve gelişiminde önemli katkıları vardır.

Bal: İçerdiği kimyasallar sayesinde depresyonu önler, Sinirleri yatıştırarak rahatlamayı sağlar. Kanı temizleyip kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur.

Çeri domatesi: Vücuttaki zararlı maddelerin ve böbrek taşlarının düşürülmesinde yardımcıdır. İdrar söktürücü özelliği vardır. Yaşlanmayı geciktirerek cilde tazelik veren bir bitkidir.

Yumurta: Çinko, B vitamini Omega 3 yönünden zengin olan yumurta enerji kaynağıdır. Potein bakımından da zengin olan yumurta moralinizin yükselmesini sağlar.

Muz: Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçeriğindeki seretonin maddesi kendinizi iyi hissetmenizi ve moralinizin yükselmesini sağlar.
























Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ