KEMİK ERİMESİ İÇİN BİTKİSEL TEDAVİLER

Zamanla kemik yapısının bozulması, incelmesine kemik erimesi denir. Özellikle hanımlarda 45 yaşından sonra görülmeye başlanır. 

Kemik erimesi için önlemler: 
 Alkol ve sigaradan uzak durulmalı, düzenli egzersiz yapılmalı ve kalsiyum içeren gıdalar tüketilmelidir. 

Kemik erimesi için bitkisel tedaviler:
40 adet limon, 20 diş sarımsak, 10 adet yumurtanın kabuğu, 2 çorba kaşığı toz zencefil ve 1 avuç kadar kapari bitkisi. 
limonları sıkın, 20 diş sarımsağı ezip limon suyuna ekleyin. Karışımın içine yumurta kabuklarını ve kapari bitkisini de blanderdan geçirip ekleyin. Toz zencefili de ekleyip cam bir kavanozun içine koyun. Karışımı 1 hafta boyunca buzdolabında bekletin. 1 hafta sonunda boza kıvamında olan karışımı her gün kahvaltıdan sonra 1 fincan için.   
 
Kemik erimesi için brokoli kürü: 1 litre suyu kaynatın. İçine 250 gram brokoliyi ekleyip 4 - 5 dakika kadar haşlayın. Ilıdaktan sonra haşladığınız suyu süzün. Sabah, öğle, akşam olarak günde 3 defa birer fincan için. Brokoli suyunu içtikten sonra 20 - 25 dakika kadar hiç bir şey yemeyin. 
Kürü 7 gün uygulayıp 3 gün ara verin. Bu şekilde 21 gün devam etmeniz gerekir. Kürün uygulama süresi 21 gündür.

Brokoli kalsiyum yönünden çok zengin bir bitkidir. Herkezin bol bol tüketmesi gereken bitkiler arasındadır.  

Kemik erimesini önleyen gıdalar: Yemeklerin yanında roka, tere gibi yeşil sebzeleri tüketin. Her gün 1 kase yoğurt ve akşamları yatmadan önce 1 bardak süt için. Lahana, brokoli, soya fasülyesi, maydanoz kemikler için faydalı bitkilerdir. Karabiber de kemik yapısı bakımından önemlidir. Karabiberi de yemeklerinizde bolca kullanabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ