CİLT SARKMASINI ÖNLEMENİN DOĞAL YOLLARI




Cilt sarkması genelde otuz beş yaşından sonra oluşmaya başlar. Derinin altında bulunan yağ dokusundaki hücre sayısının azalmaya başlaması, kolajen ve elastin liflerdeki sayının azalması ve yerçekiminin etkisiyle cilt sarkmaları oluşur. Üst göz kapakları düşer ve alt göz kapakları gerginliğini kaybeder, gıdık oluşur ve çene çizgisi yok olur, yanaklarda sarkmalar belirginleşir. Estetik açıdan rahatsız edici olan bu sarkmaları önlemenin doğal yolları ve doğal maskeleri bu yazımızda paylaşacağız.

Cildi toparlayan maske

Bir adet yumurta akını iyice çırpın. Cildiniz yağlıysa birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz. Tüm yüzünüze göz çevresi hariç maske şeklinde uygulayın. Kuruyana kadar bekleyip ılık suyla temizleyin. Haftada üç kez uygulayabilirsiniz.

Cilt sarkmalarına karşı maske

Bir adet limon, bir şişe madensuyu, bir çay kaşığı zeytinyağı. Limonu parçalara ayırıp madensuyu ile birlikte yumuşayana kadar kaynatın. Daha sonra blenderden geçirip yada rendeleyip zeytinyağını ekleyin. Cildinizde sarkma olan bölgelere uygulayın. Yarım saat bekletip ovalayarak çıkartın. Soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Haftada iki kere uygulayın. Her uygulamada maskeyi taze hazırlamanız gerekir.

Adaçayı ile kompres

Bir fincan kaynar suya iki yemek kaşığı adaçayı ekleyip, beş dakika demlendirin. Ilıdıktan sonra temiz bir tülbent yardımıyla yüzünüze kompres yapın. Her gün uygulayabilirsiniz. Cilt kaslarını güçlendirir. Toparlamaya yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LAVANTA YAĞI VE TÜTSÜSÜNÜN FAYDALARI

ANASON (ANİS) ÇAYININ FAYDALARI

ÇİÇEKLERİN OLUMLU ENERJİLERİ